Red Devils Team vliegt donderdag over ziekenhuizen als eerbetoon aan de zorg

Op donderdag 31 december overvliegen vijf Marchetti’s van het Red Devils Team van defensie het grondgebied van acht Vlaamse provincies. Dat gebeurt op initiatief van minister van Defensie Ludiwine Dedonder als eerbetoon aan de zorg.

Enkel in West-Vlaanderen en Luxemburg krijgen ze de opvallende opleidingstoestellen niet te zien omdat de Marchetti’s een beperkte actieradius hebben. De toestellen zullen ook enkele zorgverleners mee aan boord hebben. Die beleven allicht de vlucht van hun leven. Het eerbetoon moet deels ook het nationaal vuurwerk vervangen dat om evidente redenen werd afgelast.

Het exacte vliegschema is nog niet bekend gemaakt maar het is wel de bedoeling dat de toestellen over zoveel mogelijk ziekenhuizen en woonzorgcentra passeren. De vlucht zal twee uur duren.

In 2019 waren de Marchetti’s aanwezig tijdens de Oldtimer Fly-Drive in Schaffen. Je kan een selectie foto’s hieronder nog eens bekijken.

Geef een reactie