Samana Zichem schenkt dekentjes aan bewoners Huyze Honighsdries

De pandemie heeft ons stevig bij de keel gegrepen maar er zijn ook erg veel mooie initiatieven genomen. Bij Samana Zichem bijvoorbeeld, hebben ze letterlijk en figuurlijk voor warmte gezorgd bij de bewoners van Huyze Honighsdries in Averbode.

Een groep van ongeveer 15 vrijwilligers haakten kleurrijke dekentjes in mekaar voor een aantal bewoners van het WZC, dat recent nog door een uitbraak van het virus werd getroffen.

De dekentjes zijn een aaneenschakeling van lapjes van ongever 13×13 cm. Die zijn gehaakt en gebreid vrijwilligers van diverse crea-groepen, de bewoners van Taxandria, de breisterren uit Diest maar ook door een aantal vrijwilligers die de actie willen ondersteunen.

Het project van de dekentjes is niet nieuw. Samana schenkt die in principe aan de dienst kinderoncologie van het UZ Gasthuisberg. Dat kan voorlopig even niet omwille van de coronaregels. Daarom werden ze nu in het WZC in Averbode bezorgd en daar waren de bewoners maar ook het personeel erg blij mee.

Voorlopig kregen alleen de mensen die op het gelijkvloers wonen een dekentje. Het is echter de bedoeling om iedereen een dekentje te schenken. Daar hebben ze bij Samana Zichem echter extra hulp voor nodig. Kan jij breien of haken? Neem dan contact op met secretaris van de vereniging Natascha Tavernier.

Geef een reactie