Theuma neemt concurrent Anywaydoors over

Deurenfabrikant Theuma NV uit Bekkevoort, neemt sectorgenoten Anywaydoors en dochterbedrijf Portapivot over.

Theuma is de grootste deurenproducent van België en in Nederland is het nummer twee op de markt. Ondanks de crisis kon Theuma dit jaar zijn marktaandeel behouden. Anywaydoors kon zelfs groeicijfers neerzetten. Samen hebben de bedrijven een omzet van 60 miljoen euro.

De overname is vooral van belang omwille van de innovatieve techniek die Anywaydoors in huis heeft. Het bedrijf maakt zogenaamde pivoterende deuren die veel veiliger zijn omdat je er in principe je vingers niet kan tussen klemmen. Anywaydoors maakt ook trendy room dividers. Ze ontwikkelen een gamma dat vooral op het hogere marktsegment mikt.

De overname is in feite een initiatief van Anywaydoors zelf. Stichter en eigenaar Rudi Dries was al enige tijd op zoek naar een overnemer en de gesprekken met Theuma daarover zijn nu succesvol afgerond. Dries herinvesteert een deel van de overnamesom in de nieuwe combinatie Theuma-Anywaydoors. Hoeveel hij casht is niet bekend gemaakt.

Theuma NV werd vorig jaar door Eugeen Theunis verkocht aan het investeringsfonds M80 en het management van het bedrijf. M80 mikt vooral op meerwaarde en groei door de implementatie van digitale technieken. Het investeringsfonds is onder meer ook eigenaar van Le Pain Quotidien.

Geef een reactie