Limburg.net wil herstart papierophaling in Schaffen niet bevestigen

In een aantal gemeenten van afvalverwerker Limburg.net, halen verenigingen papier en karton aan huis op. Onder meer in Schaffen en in Halen is dat het geval. De ophalingen, die de verenigingen zouden uitvoeren, zijn sinds begin november geannuleerd.

Omdat er niet meteen zicht was op versoepelingen van de maatregelen kwamen de verenigingen nu met een actieplan om de ophalingen toch volgens de geldende maatregelen uit te voeren. De gemeenten zullen toezicht houden op het correct uitvoeren van die ophalingen.

Onder meer in Lommel, Riemst, Borgloon, Oudsbergen en Heusden-Zolder starten de ophalingen in december opnieuw op. In Halen ging de voorziene ophaling van 19 december (in zone C) niet door. De voorziene ophaling in de kalender Diest2 – zone B van 26 december wordt ook niet uitgevoerd.

Op de sociale netwerksite Facebook is heel wat onduidelijkheid over de toekomst van de ophaling in Schaffen. Woordvoerder van Limburg.net Ilse Luypaerts wil enkel bevestigen dat die in december niet doorgaat. Over januari doet ze voorlopig geen uitspraak.

“Sinds vorige week is het opnieuw toegestaan dat de verenigingen papier en karton aan huis inzamelen onder strenge voorwaarden. Alle verenigingen kregen de kans om te laten weten of het voor hen mogelijk was om op deze korte termijn en rekening houdend met de opgelegde maatregelen de ophaling terug op te starten. De vereniging in Diest heeft echter laten weten dat zij de ophaling van 26 december nog niet zullen uitvoeren. Deze zal dan ook niet doorgaan.”

Geef een reactie