Defensie stuurt extra personeel naar Huyze Honighsdries in Averbode

Vorige week werd in het woonzorgcentrum Huyze Honighsdries in Averbode een uitbraak van het coronavirus geconstateerd. Het Rode Kruis stelt momenteel een vrijwilliger ter beschikking gedurende een paar halve dagen per week. Die vrijwilliger zorgt voor logistieke ondersteuning ( onderhoud, poetsen, keuken… ). Vanaf vandaag, vrijdag 11 december, wordt ook beroep gedaan op het paramedisch en verzorgend personeel van het leger.

Het woonzorgcentrum is sinds de uitbraak opgedeeld in een “cohortdeel”, waar de besmette bewoners verblijven, en een “normaal functionerend deel”. Beide circuits zijn volledig gescheiden, ook wat betreft de inzet van personeel.

De personeelsleden die  besmet zijn met het virus, worden thuis in quarantaine geplaatst. Om het tekort aan personeel op te vangen heeft burgemeester Manu Claes aan de provinciegouverneur de vraag gesteld om versterking te krijgen van het personeel van Defensie. De gouverneur heeft hiervoor zijn akkoord gegeven.

Vanaf vrijdag 11 december zullen 8 brancardiers van de medische dienst van Defensie mee instaan voor de opvang en verzorging van de 120 bewoners van het woonzorgcentrum.

Bewoners en personeelsleden worden regelmatig getest. Het contactonderzoek wordt opgenomen door de centrale contacttracing. Er is slechts in beperkte mate bezoek toegelaten in het woonzorgcentrum. Het Agentschap Zorg en Gezondheid, de Eerstelijnszone Demerland en de stedelijke crisiscel volgen de situatie op de voet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.