Geen erediensten maar pastoor Van Meerbergen vraagt om kerk te bezoeken in de kerstperiode

Pastoor Felix Van Meerbergen gaat ervan uit dat er ook in de kerstperiode geen vieringen kunnen plaats vinden. Dat meldde hij gisteren na een bericht van de conferentie van Belgische bisschoppen. De pastoor vermoed dat ook op 24 en 25 december géén publieke vieringen zullen mogen en kunnen doorgaan. Hij wil wel een mooie kerststal plaatsen, en de kerk geregeld openen.

In het bericht waar Felix Van Meerbergen het over heeft, melden de bisschoppen dat ze solidair zijn met de regering in de strijd tegen corona. Tegelijk ervaren zij de lockdown ook als een beperking.

Publieke vieringen zijn door het overlegcomité verboden tot 15 januari 2021. De bisschoppen willen wel het gesprek hervatten met de bevoegde overheidsdiensten om na te gaan vanaf wanneer de publieke eredienst kan hernomen worden met protocollen die een maximale veiligheid garanderen.

Ze herhalen hun oproep aan de verantwoordelijken van de parochies om de kerken ook in deze lockdown zoveel mogelijk open te houden. Gelovigen kunnen in principe, alleen of in hun gezinsbubbel, naar de kerk komen voor een individueel gebed, bezinning, het aansteken van een kaarsje of het achterlaten van een gift voor de meest behoeftigen.

De bisschoppen roepen de gelovigen zelfs op om in de kerstdagen coronaproof een bezoek te brengen aan de kerststal of in de kerk. Ze vragen verder om solidair te zijn met wie het, mee door de coronacrisis, extra moeilijk heeft.

One comment

  • Natuurlijk zou dit leuk zijn dat men tijdens deze dagen eens door de kerk zou kunnen wandelen. Mogelijkheden met aparte in/uitgang zijn er . Trouwens in hoe ver is er een verschil tussen kerk en museum. We komen er tot rust en genieten van mooie dingen.

Geef een reactie