Massagesalon Sweet Dreams in Diest is spil in prostitutienetwerk

De federale gerechtelijke diensten van Leuven voerden op woensdag 21 oktober 2020 huiszoekingen uit op vijf adressen in Diest en Aarschot. Ze kregen daarbij bijstand van de lokale politiezone Demerdal, de dienst Vreemdelingenzaken en een cashhond van de Federale Politie. De huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar prostitutie, mensenhandel en witwassen.

Het onderzoek startte al in 2019 naar aanleiding van informatie over illegale prostitutie door voornamelijk Zuid-Amerikaanse dames, onder meer van de Dominicaanse Republiek. Zij zouden op malafide wijze in de regio Aarschot en Diest terechtkomen.  Sommige van hen zouden een legaal statuut hebben verkregen door georganiseerde schijnhuwelijken, anderen zouden hier illegaal via Spanje in België terecht gekomen zijn door middel van werkvergunningen.

Centraal in het onderzoek staat het massagesalon ‘Sweet Dreams’ aan de Halensebaan in Diest en verschillende privé-locaties in Aarschot. Daar zouden de dames in precaire werk- en leefomstandigheden, seksuele diensten aanbieden.  De hoofdverdachte, een 55-jarige vrouw uit Aarschot, stelt de dames tewerk onder verschillende statuten en in strijd met sociale- en arbeidswetgeving. Zij zou zich verder schuldig maken aan het witwassen van de opbrengsten van de activiteiten van de dames die zij tewerkstelt, ten voordele van zichzelf.

Bij de huiszoekingen zijn drie verdachten gearresteerd. Twee van hen, de vrouwelijke hoofdverdachte van 55 jaar en een andere vrouw van 38 jaar uit Aarschot, zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Ze verschenen op 24 november voor de tweede keer voor de raadkamer. De verdachte van 55 jaar blijft in voorlopige hechtenis. De vrouw van 38 jaar werd door de raadkamer vrijgesteld onder voorwaarden.

De dames die werden aangetroffen, werden verhoord. Twee van hen bleken illegaal en werden bestuurlijk aangehouden.

Geef een reactie