Niet alleen UBER maar ook on-demand taxidienst Heetch opgestart in Leuven

Vandaag kan je met Uber op weg in Leuven maar het trendy taxibedrijf liet zich wel de primeur afsnoepen om als eerste appgedreven taxidienst op te starten in de universiteitsstad. Vorige vrijdag begon Heetch namelijk al in Leuven. Heetch was al actief in Brussel en breidt zijn diensten nu uit naar Antwerpen, Gent en dus ook Leuven.

De start van on-demand taxidiensten was geen wandeling in het park in België. Dat heeft alles te maken met de harde oppositie van de taxilobby. Zij konden zich beroepen op de verouderde wetgeving die niet toeliet om in te spelen op innovatie en digitalisering. Ondertussen is het Vlaams taxicreet vernieuwd. De ceo’s van zowel Uber als Heetch wijzen er nadrukkelijk op dat hun bedrijf volledig in orde is met dat decreet. De taxilobby ontkent dat echter nog steeds en beweert dat beide platformen een Brusselse of Waalse licentie hebben. Die licenties verplichten geen witte kassa en zijn minder veeleisend op het vlak van type’s van wagens.

Heetch positioneert zich meteen erg scherp in de markt van de taxibestuurders.

Heetch pakt uit met een paar opmerkelijke aanbiedingen om chauffeurs te overtuigen om in te stappen in hun formule. Ze pakken slechts 15% commissie op de omzet van een taxichauffeur. De eerste drie maanden pakken ze zelfs helemaal geen commissie.

Uber biedt dan weer 10.000 gratis taxiritten aan voor het personeel in de zorg.

Wie de diensten van Heetch wil gebruiken moet eerst de app downloaden. Daar geef je je bestemming in en je krijgt dan meteen te zien hoeveel die rit je kost, wie je chauffeur is en hoe laat die je oppikt. Je kan je Heetck betalen met een betaal- of kredietkaart maar ook cash bestaat nog. Heetch rekent geen nachtsupplement aan.

Voortaan kunnen de inwoners van deze steden 24/7 een rit aanvragen via de Heetch app. Na het aangeven van de bestemming zien gebruikers direct hoe snel een chauffeur hen kan oppikken en hoe laat ze zullen aankomen. De prijs, die  op voorhand wordt aangegeven kan naar keuze cash of automatisch in de app met kredietkaart worden betaald. In tegenstelling tot taxi’s wordt geen nachtsupplement aangerekend.  Alle chauffeurs en de passagiers moeten mondmaskers dragen en er is handgel in de wagens.

Het hoofdkwartier van Heetch is in Parijs. Naast België is de taxidienst actief in Frankrijk, Algerije, Marokko en Angola. 

Geef een reactie