Geen bezoek meer toegelaten in UZ Leuven

Het UZ Leuven past haar bezoekregeling aan. Vanaf vandaag, dinsdag 3 november, is er geen bezoek meer toegelaten. In een aantal andere ziekenhuizen, onder meer in Antwerpen en Brussel, was het sinds vorige week al niet meer mogelijk om op bezoek te komen.
Er gelden wel een aantal uitzonderingen: zo mogen ouders hun kind of baby wel nog komen bezoeken op de afdelingen pediatrie, materniteit en neonatalogie. Ook dichte familie van patiënten aan hun levenseinde, die op niet-palliatieve afdelingen liggen, kan nog op bezoek komen.
Vanaf morgen/woensdag kunnen familieleden wel nog terecht aan de heen-en-weer-desk om persoonlijke spullen af te geven of vuile was op te halen.

Ondertussen blijft het aantal opgenomen patiënten met een coronabesmetting nog steeds stijgen in UZ Leuven. Dinsdag liggen er 156 COVID-19-patiënten in het ziekenhuis, daarvan krijgen er 49 intensieve zorg. Op het hoogtepunt van de eerste golf in april lagen een vijftigtal patiënten op intensieve zorg.

Geef een reactie