Diest | Na burgemeester De Graef test nu ook waarnemend burgemeester Cluckers positief

Covid-19 heeft het schepencollege van Diest in de greep. Eerder deze week meldde burgemeester Christophe De Graef dat hij positief testte nadat hij symptomen vertoonde die gerelateerd worden aan het virus. De burgemeester bleef een ganse week op de achtergrond aanwezig en moest niet opgenomen worden in het ziekenhuis. Op Facebook gaf hij aan dat hij veel slaap nodig had.

Tweede schepen Geert Cluckers werd in plaats gesteld als waarnemend burgemeester maar ook hij meldt vandaag dat hij positief getest heeft. Dat gebeurde nadat zijn vrouw symptomen vertoonde. Ook bij haar werd het virus vast gesteld.

Derde schepen Pascal Vanaudenhove herstelt momenteel van een medische ingreep. Zij is nog tot januari onbeschikbaar. Daardoor is vierde schepen Bart Stals aan zet. Hij zal tijdens het weekend tussenkomen als er noodgevallen zijn. Maandag is het stadhuis gesloten en dinsdag wordt de situatie geëvalueerd, meldt schepen Stals. In principe is dan ook de zevendaagse quarantaine van Christophe De Graef achter de rug.

One comment

Geef een reactie