Drugs en alcohol achter het stuur blijven voor problemen zorgen

Drugs en alcohol, ze blijven een probleem in het verkeer en het levert ook vreemde situaties op. Zo blijkt er op het gebruik van drugs geen tijdstip te staan. Vorige week donderdag rond 08.00 uur ‘s morgens reed een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Diest rond onder invloed van drugs. De bromfiets was ook niet ingeschreven en al evenmin verzekerd. De jongen beschikte ook niet over een rijbewijs.

Op vrijdag 16 oktober rond 01.00 uur werd een 60-jarige bestuurder uit Lummen gecontroleerd aan de Vleugt in Diest. Hij was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Diezelfde dag zag een verkeersploeg in de Diesteresteenweg in Diest een voertuig op een wel heel vlotte wijze door het verkeer rijden. De 32-jarige bestuurder uit Leuven legde een positieve alcoholtest af en hij testte ook positief voor drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Rond 16.00 uur meldde een getuige een wel heel dronken dame die vanop de Grote Markt in Diest met haar wagen wilde vertrekken. Uiteindelijk reed zij niet maar een man die haar vergezelde nam het stuur. Een ploeg van de politie meldde zich bij de woning van de dame maar zij vond het nodig om hen een reeks verwensingen naar het hoofd te slingeren. De 59-jarige man uit Diest gaf toe met de wagen te hebben gereden. Hij kon geen geldige ademtest afleggen zodat een dokter moest overgaan tot het afnemen van een bloedstaal. Het rijbewijs van de man werd daarop ingehouden.

Diezelfde avond rond 20.15 uur controleerde een politieploeg een wagen op de Leuvensesteenweg in Diest. De bestuurder toonde een Nederlands rijbewijs maar daar bleek uiteindelijk een Belgische identiteitskaart bij te horen. De 28-jarige man uit Antwerpen beschikte eigenlijk niet over een geldig rijbewijs en testte bovendien positief op het gebruik van drugs. Zijn wagen werd geïmmobiliseerd .

Net voor middernacht zette een politieploeg een wagen aan de kant die aan hoge snelheid over de Testeltsesteensweg in Scherpenheuvel-Zichem reed. De 51-jarige man uit Aarschot sprong uit zijn wagen en begon luidkeels zijn ongenoegen te uiten. Hij weigerde voldoende afstand te houden met de politie, had geen mondmasker bij en blies de rook uit zijn sigaret opzettelijk naar de politiemensen. Hij testte positief op alcohol. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingehouden.

Geef een reactie