Coronaproof griezelen in Schoonderbuken

De kopafbeelding toont het organisatiecomité van de Halloweentocht in 2019

Op veel plaatsen gaan de evenementen in het kader van Halloween op de schop. Covid-19 waart ongeremd rond door de straten en zet de zorgsector net voor de winter op scherp. Ook in Schoonderbuken is de Halloweentocht geschrapt maar de organisatoren hebben toch naar een creatief alternatief gezocht dat covidproof kan plaats vinden. Dat is niet onbelangrijk. De mensen hebben ook nood aan ontspanning. Uiteraard met alle respect voor de veilige afstand.

Het alternatief is een afgepeilde wandeling van ongeveer 4 kilometer die je kan maken van 31 oktober tot 15 november. Bij de start aan de voetbalterreinen van Schoonderbuken scan je een QR-code die je op een bord vindt. Je moet wel je gegevens invullen in het kader van een eventuele contacttracing.

De QR-code activeert de route van de wandeling.

Onderweg vind je opnieuw een reeks borden met QR-codes. Je luistert telkens naar een deel van een griezelverhaal en je moet ook een opdracht uitvoeren. Ieder bord heeft twee versies van het verhaal, eentje voor -10jaar en eentje voor +10 jaar. De verhaaltjes worden ingelezen door de artistieke duizendpoot Bent Van Looy.

Je kan gratis deelnemen aan de wandeling. Je hoeft zelfs niet op voorhand in te schrijven. Registeren bij de start volstaat.

Uiteraard heb je een smartphone nodig met een QR-codescanner. Iphones hebben die standaard ingebouwd. Voor Androidtoestellen is Google Lens een alternatief maar er zijn uiteraard voldoende apps die je gratis kan downloaden.

De organisatoren bevestigen dat er overal meer dan voldoende plaats is om afstand te houden. Ze benadrukken toch dat iedereen zich aan de maatregelen moet houden. Ze vragen ook om enkel met je coronabubbel deel te nemen.

Tip: De griezeltocht wordt georganiseerd door KWB Schoonderbuken. Zij startten al eerder met coronaproof activiteiten, onder meer de erg gewaardeerde online bingo die ze via Facebook streamen. Op 31 oktober kan je meespelen met editie 4 en op 29 november staat editie 5 gepland. Alle info op de Facebookpagina van KWB Schoonderbuken.

Geef een reactie