Politie klist sluikstorters aan glasbollen in Scherpenheuvel

De coverfoto van de glasbollen aan jeugdhuis Boemelke werd begin deze week gemaakt. Iemand had een aantal zakken met afval achtergelaten maar die waren grotendeels gevuld met glas en textiel. Enigszins onbegrijpelijk toch want net die twee zaken kunnen perfect in de containers die daar staan. Een paar zakken waren gevuld met ander afval dat je op het recyclagepark kwijt kunt.

Overtreders zoals deze krijgen echter een stevige rekening gepresenteerd als ze betrapt worden. En dat gebeurt ook. De politie weet dat hier vaak sluikstorters naartoe komen, allicht ook omdat er een parking vlakbij is en omdat de bollen enigszins aan het zicht vanop de straat onttrokken zijn. Daarom worden er wat vaker mobiele camera’s opgehangen. Dat loont.

  • Op donderdag 6 augustus omstreeks 19.00 uur plaatste een 60-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem 3 zakken met afval ter hoogte van de glasbollen.
  • Op dinsdag 11 augustus omstreeks 19.00 uur plaatste een 27-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem 2 zakken met afval aan de glasbollen.
  • Op vrijdag 28 augustus omstreeks 06.30 uur plaatste een 32-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem zakken met afval op de locatie.
  • Tenslotte kwam een 30-jarige man samen met zijn kinderen zakken met afval droppen aan de glasbollen op zaterdag 29 augustus omstreeks 19.00 uur.

Alle verdachten werden verhoord voor de feiten. Ze mogen zich aan een zware GAS-boete verwachten. De stadsdiensten zorgden voor de ruiming van het afval. De kosten ervan worden gepresenteerd aan de overtreders.

Geef een reactie