Digitaal loket voor kinderopvang zorgt voor duidelijkheid en efficientie

Interleuven en verschillende gemeenten in Vlaams-Brabant werken samen aan een regionaal digitaal loket voor kinderopvang. Dit loket moet ouders helpen in hun zoektocht naar kinderopvang. Het is hiermee het eerste digitale platform dat op zo’n grote schaal wordt opgezet.

De werking

Veel ouders schrijven zich momenteel in bij meerdere initiatieven voor kinderopvang. Het digitaal loket kinderopvang helpt om die versnippering te vermijden. Ouders kunnen zich in één keer inschrijven bij verschillende opvanginitiatieven en moeten niet langer elk opvanginitiatief afzonderlijk contacteren. De toewijzing van beschikbare opvangplaatsen gebeurt wel nog steeds door het ‘individuele’ opvanginitiatief, zodat de eigenheid van elke voorziening behouden blijft.

De doelstellingen

Door het bundelen van alle aanvragen kan het digitale loket er mee voor zorgen dat opvanginitiatieven zich meer kunnen toeleggen op hun kerntaken. Het project zorgt er ook voor dat de gemeenten een objectieve weergave krijgen over het al dan niet bestaande tekort in kinderopvang. Nu schrijven ouders hun kinderen vaak op meerdere plaatsen in, waardoor er een vertekend beeld ontstaat.

Ouders die op zoek zijn naar kinderopvang voor baby’s en peuters kunnen terecht op www.kinderopvanginmijnbuurt.be

Je kan je aanvraag nu al digitaal indienen in volgende gemeenten: Bekkevoort, Boortmeerbeek, Herent, Hoeilaart, Leuven, Lubbeek, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Zemst en Diest (vanaf 1 september).

In de volgende gemeenten is dit binnenkort ook mogelijk: Bertem, Bierbeek, Holsbeek, Overijse, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.