Diest | 2de fase werken Winkelwandelstraat starten

Op maandag 24 augustus start de tweede fase van de werken voor de heraanleg van de Winkelwandelstraat.

In die zone wordt de riolering volledig vernieuwd, met een gescheiden stelsel voor afvalwater en regenwater. De nutsleidingen zoals gas, elektriciteit, water en telecom worden vernieuwd en/of aangepast. De straten krijgen een nieuw wegdek en de inkleding zal gebeuren met het oog op een prettige winkelervaring.

Hoofdaannemer Hens start vandaag met de opbraak van de wegenis in de Ketelstraat en de Felix Moonsstraat. De aannemer start aan de straatkant met even huisnummers, tussen de Botermarkt en de Hallezaal. Daarna werkt de aannemer in het gedeelte tussen de Hallezaal en de Veemarkt (even nummers). Waar nodig krijgen de ingangen van de huizen en winkelpanden een stevige tijdelijke toegang met planken.

Ook aannemer APK voert deze week nog werken uit aan de nutsleidingen. Als deze werken achter de rug zijn wordt er een tijdelijke asfaltlaag aangebracht. In een latere fase wordt de riolering vervangen. Daarna volgt de definitieve afwerking van de straat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.