Volledig team van brandweer Leuven voorlopig aan de kant na covidinterventie

Brandweermensen hebben al een risicoberoep maar in coronatijden is dat nog iets nadrukkelijker het geval. Een ploeg van brandweerpost Leuven werd gisteren opgeroepen voor een bevrijding van twee arbeiders die in de Diestsestraat door een balkon waren gezakt en op een plat dak terecht kwamen.

De twee slachtoffers werden door de brandweermensen uit hun hachelijke positie bevrijd. Ze hielpen ook bij de evacuatie door de medische dienst die hen uiteindelijk overbracht naar het UZ Gasthuisberg. Daar werden ze positief getest op covid-19 en die testen bleken allebei positief. Dat had ook consequenties voor het team van de Leuvense brandweer. Ook zij moesten alle zes getest worden.

Tot de uitslag bekend is, blijven de zes brandweermensen in quarantaine. De uitslag volgt allicht woensdag. Als die positief zou zijn, moet het team voor twee weken in quarantaine. In het andere geval blijven ze tot einde van de week op non-actief.

Geef een reactie