Aarschot | Rootstown mag dan toch muziek in het park brengen

Update: dankzij de noodplanningcoördinator van de stad Aarschot kunnen er 100 deelnemers per sessie aanwezig zijn.

De cultuursector is ervan overtuigd dat culturele evenementen ook op een veilige manier georganiseerd kunnen worden. Het stadsbestuur van Aarschot neemt alvast de uitdaging aan. Het jaarlijkse Roots In Het Park kon op 21 juli niet plaatsvinden. Rootstown krijgt nu echter toch de toestemming twee sessies van Old Salt te organiseren. Per sessie worden maximum 50 toeschouwers toegelaten. Tijdens het optreden in mondneusbescherming verplicht.

Beide sessies vinden plaats op vrijdag 28 augustus.
Sessie 1 : deuren om 18.30 uur en optreden van 19.00 uur tot 20.00 uur
Sessie 2 : deuren om 20.30 uur en optreden van 21.00 uur tot 22.00 uur.

Old Salt is een internationale Americana-band met pleisterplaats in Gent. Ze combinerenfolk uit New Orleans, Appalachian en Europa tot een eigen Bluegrass geluid. De groep speelde eerder al op Dranouter Festival en op de Gentse Feesten, in Zweden op Urkult Festival en in de VS in het Guthrie Center in Great Barrington MA.

In 2017 kreeg Old Salt de “European World of Bluegrass” -prijs. In 2018 speelden ze concerten in het VK, Ierland, Oostenrijk en Duitsland.

Het eerste album van Old Salt, “Upriver Overseas”, werd in 2016 in Zweden opgenomen. In juni 2019 bracht de band hun tweede album, Commons, uit, waar ze nauw samenwerkten met producer en geluidstechnicus Leander Meuris (Young Partners in Art) in GAM Studio (Belgische Ardennen).

Bezetting:
Dan Wall (USA): Lead Vocals – Banjo – Violin – Blues Harp
Lotte Remmen (Belgium): Violin – Vocals
Lara Rosseel (Belgium): Double Bass – Vocals
Johannes Wannyn (Belgium): Guitar – Vocals

One comment

Geef een reactie