Diest | Jonge kunstenaars krijgen unieke kans met graffitiproject Under The Bridge

Zestien jonge kunstenaars uit de ruimere omgeving rond Diest krijgen de kans om hun talent te tonen. De pijlers van de brug die over de Kluisbergstraat heen loopt, waren beklad met haastig aangebrachte graffiti. Niet meteen het soort werk waar je komt naar kijken. “We hebben dat laten weg halen om een aantal jonge mensen de kans te geven om hun artistieke kwaliteiten te tonen”, zegt schepen van Cultuur in Diest Geert Cluckers.

Uiteindelijk werden de voorstellen van zestien jonge talenten geselecteerd. Zij krijgen het materiaal om hun schets om te zetten naar een echt graffitikunstwerk. Ze worden daarbij begeleid door Edouard Prévost, een Diestenaar die vroeger vooral in de modewereld naam maakte. Een tiental jaar geleden kapte Edouard met het veeleisende modewereldje en hij keerde met zijn gezin terug naar Diest. Hij is een erg breed getalenteerd kunstenaar met een specifiek talent voor street art.

Het kunstwerk heet Under the Bridge en wordt gedragen door zestien grote bollen waar iedere kunstenaar zijn of haar voorstel mag in aanbrengen. Edouard Prévost geeft tips en corrigeert indien nodig. Op die manier krijgen de zestien jonge talenten gratis een pak knowhow mee. Om geen problemen te krijgen met covid-19 werken ze allemaal op verschillende tijdstippen. Er is dus nauwelijks interactie mogelijk.

Schepen Cluckers wil de volgende maanden en jaren nog veel meer uitpakken met kunst in het openbaar domein. In de meerjarenplanning is daar ook een ruim budget voor voorzien. Onder meer park Cerckel zal evolueren naar een beeldenpark.

Op de foto staan Amber Vandeplas uit Messelbroek en Melanie Alen uit Diest.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Van mij mogen ze alle bruggen zo aanpakken! Ik zag onlangs een programma op de Nederlandse regionale TV dat gaat over de Via Belgica en daar werd een viaduct getoond waarop een soort tijdlijn te zien was met Romeinen. Prachtig! Viaduct bevindt zich in Landgraaf (mocht je zelf eens een kijkje willen nemen).

Geef een reactie