Geen truckshow dit weekend en dat heeft meer gevolgen dan gedacht

De weide van de Truckshow in Bekkevoort moest er normaal gezien platgereden bijliggen na dit weekend. Covid-19 heeft er anders over beslist. Net zoals duizenden andere evenementen kon de driedaagse van blinkend chroom en brullende pk’s dit jaar niet doorgaan. We publiceren de foto’s van vorig jaar nogmaals en wie die goed bekijkt beseft nogmaals welke enorme impact het virus heeft op alle aspecten van de maatschappij. De truckshow is vooral een netwerkevent waar uiteindelijk ook wel zaken uitkomen. Dit jaar dus niet. Dat beperkt zich overigens niet tot trucks alleen maar ook eetstandjes, verkopers van accessoires, en kermisattracties missen dit jaar de omzet van de truckshow.
De afzegging heeft ook een stevige sociale impact. Ieder jaar kijken honderden andersvaliden uit naar hun moment van glorie. Een uurtje toeren in een van de rijdende mastodonten. Vorig jaar was dat de beste editie ooit. Het record zal noodgedwongen nog een jaartje in de tabellen blijven.

Er is ook een stevige financiële keerzijde. De vzw Truckers for Life keert een belangrijk gedeelte van de winst van de organisatie uit aan een twintigtal projecten en verenigingen. Ook dat zal dit jaar dus niet gebeuren.

Geef een reactie