Diest verplicht mondmasker in en om skatepark De Warande

Skaters moeten voortaan een mondmasker dragen in het nieuw aangelegde skatepark in Diest. Ook in een zone van 50 meter rond het skatepark zijn mondmaskers verplicht.

De beslissing is een delicate evenwichtsoefening. Wetenschappers vinden het geen goed idee om een mondmasker te dragen tijdens het sporten. Skaten kan als sport beschouwd worden. Het skatepark is echter bijzonder populair waardoor er vaak grote groepen van hoofdzakelijk jonge mensen samenkomen, vaak zonder al te veel afstand te houden.

Daarom raadt het stadsbestuur aan om, naast het mondmasker, ook voldoende afstand te bewaren in en om het skatepark. Er werden dit weekend waarschuwingsborden geplaatst en de politie gaat controleren of de maatregelen worden nageleefd.

Geef een reactie