Quick Step stuurt Stybar en Sénéchal naar Dwars door het Hageland

Op 15 augustus staat de wielerwedstrijd Dwars door het Hageland op de kalender. Het wielerseizoen zal bijzonder hectisch verlopen omdat zowat alle belangrijke wedstrijden moeten afgehaspeld worden op enkele maanden tijd. Dat lijkt in het voordeel van organisator Nick Nuyens te spelen.

Nuyens zette weliswaar een knap concept neer maar hij slaagde er maar mondjesmaat in om de echte toprenners aan te trekken. Dat neemt niet weg dat er al een paar stevige namen op de erelijst staan. Onder meer Niki Terpstra en Mathieu van der Poel mochten de bloemen al mee naar huis nemen. Vorig jaar won Kenneth Vanbilsen en in 2018 pakte de Letlander Krists Neilands enigszins onverwachts de zege.

Nick Nuyens kon eerder al een paar absolute topploegen aankondigen voor de editie 2020. Jumbo Visma, Team Sunweb, Deceuninck Quickstep en Lotto Soudal hebben hun deelname bevestigd. Er komen ook een paar grote namen op de deelnemerslijst. Quick Step kondigt vandaag Florian Sénéchal en Zdenek Stybar aan. Sénéchal werd in 2016 zelfs verrassend derde. Hij maakte toen ook een ijzersterke indruk en allicht heeft hij op dat moment de basis gelegd van zijn huidige prestigieuze status in de ploeg van Patrick Lefevere.

Met Zdenek Stybar komt een absolute specialist aan de start. Het parcours van de wedstrijd is helemaal zijn ding. Als Stybar goed uit het barre coronavoorjaar is gekomen staat hij met stip op de kandidatenlijst.

De Belgische Tsjech krijgt zeker stevige concurrentie van Belgisch kampioen Tim Merlier. Ook hij komt uit het veldrijden.