Wandelnetwerk de Merode meer dan verdubbeld

De gezondheidscrisis waar we mee geconfronteerd worden zet veel mensen aan om vakantie in eigen land te organiseren. Wandelen is de voorbije maanden erg populair geworden. Onze regio heeft op dat vlak wel wat te bieden en die opportuniteiten worden nog beter.

Het wandelnetwerk De Merode breidt uit met 170 km nieuwe trajecten in Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem en Diest. De forse uitbreiding brengt het totaal aantal kilometer van het wandelnetwerk De Merode op meer dan 700. Het gebied heeft daarmee het grootste aaneengesloten wandelnetwerk in Vlaanderen en strekt zich uit over de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg.

Naar aanleiding van deze uitbreiding is de publicatie van het wandelnetwerk de Merode volledig herzien en geactualiseerd en bestaat nu uit 2 gebundelde kaarten. Volgende vrijdag 10 juli stellen gedeputeerden Monique Swinnen (Vlaams-Brabant) en Katleen Helsen (Antwerpen) samen met voorzitter van Regionaal Landschap Noord-Hageland Julien Delauré het vernieuwde wandelnetwerk voor.

Geef een reactie