Leuven breidt autovrije zondag uit naar deelgemeenten

De stad Leuven organiseert samen met Mobiel 21 de Autovrije Zondag dit jaar voor het eerst op 27 september. In het verleden gebeurde dat einde augustus.

Autovrije Zondag Leuven krijgt ook een coronaproof jasje. Activiteiten worden zoveel mogelijk verspreid in de binnenstad en worden voor het eerst ook uitgebreid tot in enkele deelgemeenten. Omwille van de covid-19 maatregelen hebben meer mensen opnieuw het wandelen en fietsen ontdekt. Leuven speelde hierop in en maakte extra ruimte vrij voor stappers en trappers. Verschillende routes nemen je mee naar bekende en minder bekende plekjes in Leuven. Al wandelend en fietsend kunnen Leuvenaars en bezoekers maximaal van de autovrije stad genieten. Dat laat toe om de afstandsregels beter te respecteren.

De organisatoren nodigen inwoners en verenigingen uit om mee te doen en die dag een activiteit te organiseren.  Schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid David Dessers roept de Leuvenaars op om de keukentafel buiten te zetten en kennis te maken met je buren of er op uit te trekken. Hopelijk blijft iedereen dan wel in zijn bubbel.

De stad en Mobiel 21 roepen iedereen op om initiatief te nemen en hun idee aan te melden op www.leuven.be/autovrij voor 15 augustus. De activiteiten moeten uiteraard voldoen aan de coronamaatregelen die op dat moment van toepassing zijn. Het definitieve programma stellen ze later, in de aanloop naar Autovrije Zondag, pas voor.

Geef een reactie