Bremberg is dankbaar voor alle hulp in coronacrisis

Covid-19 heeft voor heel wat spanning gezorgd in het onderwijs maar zeker in de scholen voor buitengewoon onderwijs was de situatie lastig. In Diest hebben meer dan 100 vrijwilligers zich wekenlang uit de naad gewerkt om beschermend materiaal te produceren. Dat gebeurde via het platform Diest Zorgt maar ook in een aantal verenigingen en scholen hebben ze hun engagement getoond.

Dat materiaal ging deels naar het AZ Diest maar deels ook naar instellingen zoals Home Martine Van Camp en De Bremberg.

Directeur van de Bremberg Jeanne Busselen hebben we in de piek van de crisis nooit horen klagen. Integendeel zelfs. Toen we haar een paar weken geleden belden om te vragen hoe de situatie was, zei ze kalm: “We redden ons voorlopig nog. We kunnen nog wel wat mensen bellen als het echt nodig is.”

De crisis is nog lang niet bedwongen maar de toelevering van materiaal is voorlopig wel onder controle. Jeanne Busselen kijkt vandaag dankbaar terug op de lastige periode die ze achter haar heeft. “De scholen voor Buitengewoon Onderwijs De Bremberg willen alle organisaties en vrijwilligers die zich hebben ingezet om ons te voorzien van de nodige beschermingsmiddelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus, bedanken”, zegt ze. “Ik heb ze allemaal individueel bedankt maar het past om nog een hele dikke collectieve merci te zeggen.”

Geef een reactie