Basisscholen in Glabbeek bieden samen zomerschool aan

De sluiting van de scholen om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan zal impact hebben op de voorbereiding van een aantal leerlingen naar een volgend studiejaar. Afstandsonderwijs was uiteindelijk niet voor iedereen evident. Zomerscholen kunnen die impact nog opvangen. In Glabbeek gaan de drie basisscholen dat samen organiseren.

Van 6 juli tot 1 augustus 2020 organiseert de gemeente Glabbeek in samenwerking met de drie scholen in het dorp een zomerschool in de gebouwen van de Vrije Basisschool De Duizendpoot. De lessen vinden elke dag tussen. 8.30 uur en 12.30 uur plaats. De zomerschool is volledig kosteloos en alle kinderen kunnen zich hier op vrijwillige basis voor inschrijven.

In samenspraak met leerkrachten en ouders wordt bekeken welke leerstof belangrijk is om vlot te kunnen starten in september. Tijdens de zomerschool oefenen de kinderen verder op deze leerstof in kleine groepjes en onder begeleiding van onder andere ervaren logopedisten en pedagogisch geschoolde begeleiders. Zo kunnen eventuele tekorten bijgewerkt worden en kunnen de kinderen in september met versterkt vertrouwen aan het nieuwe schooljaar beginnen. Elk kind volgt een individueel traject waarbij vertrokken wordt vanuit zijn of haar persoonlijke zorgvraag. De focus ligt op het inoefenen van basisleerstof en het verbeteren van studievaardigheden.

Geef een reactie