Flashback | Op 9 juni 2019 won Quinten Hermans de Morgan Blue Classic

Covid-19 heeft wekenlang iedereen in zijn kot gehouden. Er waren ook geen events en dus geen lange fotoreportages die u van ons gewend bent. Daarom kijken we graag even terug naar de vorige jaren.

Op 9 juni 2019 won streekrenner Quinten Hermans op een redelijk indrukwekkende wijze de Morgan Blue Classic in Averbode. Quinten reed op dat moment nog voor Telenet-Fidea en dat team overheerste de koers volledig. Nicolas Cleppe werd derde, Corné Van Kessel vierde, Thijs Aerts vijfde en Lars van der Haar werd zesde. Enkel Sven Noels van VP Consulting kon zich tussen de Telenet-Fideas wurmen met een mooie tweede plaats.

Dit jaar zou de Morgan Blue Classic alleszins niet hebben plaats gevonden. Het stadsbestuur en de organiserende vzw konden Golazo overtuigen om de afsluitende tijdrit van de Baloise Belgium Tour in Averbode te organiseren. De twee wedstrijden samen organiseren was een beetje te veel gevraagd maar uiteindelijk zou covid-19 ervoor zorgen dat geen van beiden kan doorgaan.

Of de Baloise Belgium Tour volgend jaar naar Averbode komt is allesbehalve zeker. De schema’s van wedstrijden op dat niveau liggen al een paar jaar op voorhand vast. In principe heeft Beringen de rechten op de slotrit van de Baloise Belgium Tour in 2021. Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem betaalde echter 20.000 euro voor de aankomst. Er zal dus alleszins rond de tafel moeten gezeten worden.

Je kan hieronder de foto’s van 2019 nog eens bekijken. Ook die van de randanimatie met de koers van de versierde kinderfietsjes!