Korpschef Jan Vanhauwere vertrekt met groot applaus

Korpschef van politiezone Demerdal Jan Vanhauwere klopte vorige vrijdag zijn laatste werkdag. Die verliep op een zeer atypische wijze voor wie de politiebaas een beetje kent. Jan Vanhauwere heeft graag de controle in handen maar tijdens zijn laatste patrouille door Diest werd zijn parcours bepaald door de medewerkers.

De climax van die tocht door de stad kwam na de passage op de citadel van Diest. Korpschef Vanhauwere werd er opgewacht door zijn ganse team, een delegatie van de brandweerposten van Diest en Scherpenheuvel-Zichem en een groepje politici, vrienden en familie. Zij gaven de afscheidnemende politiebaas een stevig applaus. Jan Vanhauwere toonde meteen wat hij in zijn nieuwe leven wil gaan doen. Hij nam zijn kleinkind op de arm en wandelde als een fiere opa door de erehaag.

Tijdens die wandeling kwam een helikopter van de federale politie de korpschef nog even uitzwaaien.

Jan Vanhauwere wordt als korpschef opgevolgd door Jan Konings. Die maakte al bekend dat hij niet meteen van plan is om andere accenten te leggen in het beleid van de politiezone. Dat betekent dus dat alcohol- en drugscontroles en de strijd tegen drugs in het algemeen een belangrijk accent zullen blijven in de werking van de politiezone.

One comment

Geef een reactie