Veel manueel werk nodig bij aanleg van Langenberg

Cameraman: Freddy Ector

De werken aan de Langenberg worden uitgevoerd door Besix. Dat is een van de grootste bouwbedrijven in de Benelux en Frankrijk maar de groep heeft ook een stevige portfolio in het Midden-Oosten opgebouwd.

Spelers van dit niveau pakken uit met een indrukwekkend machinepark en dat zie je ook op de werf van de Langenberg. Maar de heraanleg van de rijbaan vraagt ook nog heel wat handwerk. De ribbelstrook die de twee rijvakken scheidt bijvoorbeeld, lijken kasseitjes maar dat zijn ze niet. De aanleg van de scheiding met echte kasseien zou erg arbeidsintensief zijn. Daarom wordt er een streep vloeibaar beton gegoten. Dat wordt manueel gladgestreken en daarna komt er een ribbelpatroon op.

Cameraman Freddy Ector heeft dat alweer prima in beeld gebracht.

De voortgang van de werken doet overigens verhopen dat de strook van de Langenberg vanaf de dorpskern van Molenstede richting Diest, klaar zal zijn voor het bouwverlof. Met Dwars door het Hageland definitief op de kalender op 15 augustus 2020, opent dat eventueel een mogelijkheid om het klassieke parcours te behouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.