Wat ik zoal doe overdag? Wiet smoren!

Bij een wegcontrole op woensdag 28 mei in de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem kregen de politieagenten te maken met een wel heel eerlijke bestuurder. Toen ze de 21-jarige jongeman uit Begijnendijk vroegen wat hij zoal uitrichtte overdag, antwoordde die botweg: “wiet smoren”.

Reden genoeg natuurlijk om ook even te testen of de man de waarheid spreekt. Dat bleek. Hij legde een positieve drugtest af. In een rugzak die in zijn voertuig lag werd ruim 300 gram cannabis aangetroffen. Er werden ook huiszoekingen uitgevoerd bij de man thuis en bij zijn vriendin uit Messelbroek die bij hem in de wagen zat.

In het huis van de man in Begijnendijk vond de politie ongeveer 1 kilogram cannabis en een grote hoeveelheid cash. Bij de vrouw in Messelbroek werd ook een kleine hoeveelheid cannabis gevonden.

De man reed met een voorlopig rijbewijs en mocht dus geen passagiers meenemen, wat wel degelijk het geval was. Maar dat zal in de gegeven omstandigheden allicht een detail worden in het dossier.

Beide personen werden gearresteerd.

Geef een reactie