Leuven schrapt ook alle grote sportevenementen

Nadat Leuven eerder al de grote muziek- en cultuurevenementen schrapte, gaan nu ook alle grote sportevenementen van de kalender. Uiteraard is dat een gevolg van COVID-19 en alle maatregelen die de overheden treffen om het virus in te dijken. Leuven Beachvolley, de Tofsportnacht en de Grote Prijs Jef Scherens worden definitief geannuleerd.

Schepen van Sport Johan Geleyns zegt dat hij de federale richtlijnen nauwgezet opvolgt. Die verbieden grote publieksevenementen tot en met 31 augustus. Leuven Beachvolley, de Tofsportnacht en de Grote Prijs Jef Scherens lokken duizenden sporters en toeschouwers naar het stadscentrum. Eerder werden ook andere sportevenementen, zoals de Meeting voor Mon en het internationale rolstoeltennistornooi Flanders 25, geannuleerd.

De tiende editie van de Tofsportnacht wordt verplaatst naar de zomer van 2021. De Hagelandse Running Club kijkt er alvast reikhalzend naar uit. Zij organiseren  samen met de sportdienst, de Leuven Night Run als onderdeel van de Tofsportnacht. “We hadden zoals ieder jaar heel wat leuke ideeën voor het vernieuwde parcours van de Leuven Night Run, dat ieder jaar grotendeels anders is dan het jaar voordien”, zegt Kris Haesaert. “Die ideeën gooien we niet in de vuilnisbak, maar nemen we mee naar volgend jaar. Hopelijk kunnen we dan een fantastische jubileumeditie organiseren.”

Zorgzaam en veilig sporten

Toch is er ook goed nieuws. Sinds vorige week mogen sportclubs en verenigingen hun bestaande aanbod aan lessen en trainingen hervatten in open lucht.  De stad stelt hiervoor haar openluchtsportaccommodaties, zoals voetbalterreinen, beachvolleybalvelden en multiterreinen,  ter beschikking van de sportclubs. Tot maximaal 20 personen mogen nu onder begeleiding van een coach buiten aan sport doen.

Geef een reactie