Nachtelijke verplaatsingen zijn vaak onnodige verplaatsingen

Wie ’s nachts op de baan gaat met de wagen, heeft daar op dit moment vaak niet echt een verdedigbare reden voor. Patrouilles van politiezone Demerdal plukten vorige nacht een aantal mensen van de baan die telkens de maatregel op onnodige verplaatsingen overtraden. Ze rapporteren een aantal voorbeelden.

  • Omstreeks 00.15 uur werd een 22-jarige man uit Halen in de Vroentestraat in Diest geconstateerd. Hij was op weg naar huis na een bezoek aan een vriend te Tessenderlo.
  • Enkele minuten werd aan de Diestsebaan in Diest een 39-jarige vrouw uit Diest tegen gehouden. Zij was haar zuster gaan bezoeken.
  • Rond 01.00 uur reed een 53-jarige man uit Bekkevoort op de Halensebaan in Bekkevoort. Hij had geen geldige reden voor zijn verplaatsing.

Maar natuurlijk worden ook nog andere overtredingen geconstateerd. Op donderdag 7 mei werd een 40-jarige vrouw uit Diest gecontroleerd op Schoonaarde in Schaffen. Zij legde een positieve speekseltest voor drugs af en moest haar rijbewijs 12 uur inleveren.

One comment

Geef een reactie