Kledingketen River Woods zal allicht 24 banen schrappen omwille van de coronacrisis

De economische impact van de covid-19 crisis moet nog volop aan de oppervlakte komen worden maar het is nu al duidelijk dat die niet gering zal zijn. De website Made in Vlaams-Brabant meldt dat de Belgische kledingketen River Woods 24 van de 260 banen wil schrappen als gevolg van de coronacrisis. De kledingketen zou de lijn met kinderkledij integraal schrappen. Bij River Woods zelf willen ze het bericht niet bevestigen of ontkennen. River Woods heeft 40 winkels in België maar het merk ligt ook in de rekken bij een aantal andere retailers. Een van de eigen winkels is in de Hasseltsestraat in Diest gevestigd.

Zoals de meeste retailers zet de kledingketen momenteel alles in op de webshop. De nieuwe collectie is daar te koop met een korting van 20% en gratis levering aan huis.

Kledingzaken worden bijzonder zwaar geraakt door de crisis. De sluiting kwam net op het moment dat de promotie voor de nieuwe lente- en zomercollectie moest starten. Die collectie hangt allicht grotendeels in de winkels en is dus betaald maar de verkoop kan ten vroegste op 11 mei starten. Uit een studie van Belfius Research blijkt echter, dat de consument niet onmiddellijk geneigd zal zijn om meteen de vinger van de portefeuilleknip te halen. Bovendien zullen de maatregelen voor de 1,5 meter maatschappij een rem blijven zetten op de consumptie.

Geef een reactie