In Diest kan je voortaan je eigen stukje groen adopteren

In Diest kan je voortaan je eigen stukje groen adopteren. Dat kan een bloembak, een plantvak of een rotonde zijn. Maar ook de boomspiegel voor je deur bijvoorbeeld. Dat is de uitsparing in de grond die water en lucht toelaat naar de wortels van een boom.

Het adoptieprogramma laat toe dat buurtbewoners maar ook bedrijven, handelaars en verenigingen met groene vingers kunnen bijdragen aan een groener straatbeeld.

Vrijwilligersovereenkomst

Het adoptieprogramma bouwt verder op de stijgende vraag van inwoners om te helpen bij het aanplanten en/of onderhouden van het openbaar groen. Om op deze vraag in te spelen werd een vrijwilligersovereenkomst en een subsidiereglement opgesteld.

Wie een stukje groen wil adopteren sluit een overeenkomst waarin afspraken staan over onderhoud en het soort van beplanting. Per adres kan je éénmalig een subsidie van € 25 aanvragen voor het beplanten van een stukje groen op het openbaar domein. Het subsidiereglement is klaar vanaf 1 mei 2020. De adoptie wordt kenbaar gemaakt door een bordje in of bij het geadopteerde plantvak, boomspiegel, rotonde,… Zo weten de arbeiders van de groendienst en andere bewoners dat ze geen ingrepen mogen doen op deze locaties. 

Alle informatie kan je vinden op www.diest.be/adopteer-openbaar-groen.

Geef een reactie