CVO De Oranjerie uit Diest fusioneert met CVO VOLT uit Heverlee

Het zat er al een tijdje aan te komen maar het is nu ook officieel bevestigd. CVO De Oranjerie en CVO VOLT uit Heverlee fusioneren vanaf september 2020. De naam van de scholengroep wordt CVO VOLT. Bij de fusie is Gunther Degroote als directeur en voorzitter van het directiecomité aangeduid door inrichtende macht van de scholengroep Huis 11. Lut Lippeveld, directeur van fusiepartner CVO De Oranjerie, wordt dan automatisch adjunct-directeur, en zij krijgt binnen het gefusioneerd centrum een nieuwe taakinvulling ter ondersteuning en versterking van de werking van het fusiecentrum.

Vlamingen kiezen er steeds meer voor om zich om- of bij te scholen. Mensen willen zich professionaliseren of een carrièreswitch maken, maar ze hebben daar niet altijd het juiste diploma voor. CVO VOLT biedt een breed pallet cursussen aan in het kader van het volwassenenonderwijs. Dat gebeurt op een dertigtal leslocaties in het oosten van Vlaams-Brabant.

Het CVO VOLT heeft de voorbije jaren meerdere centra voor volwassenenonderwijs in de regio overgenomen. De recente fusie met het CVO De Oranjerie is het sluitstuk van een reeks van fusies in de regio. Beide centra hebben al decennialang een grote bekendheid en traditie in de regio.

Gunther Degroote, directeur – voorzitter van het directiecomité

Dankzij de fusie kunnen beide centra hun aanbod vanaf volgend jaar nog uitbreiden. CVO VOLT is niet alleen gekend voor korte opleidingen, zoals vreemde talen, maar ook voor het diplomagericht onderwijs met ondermeer opleidingen voor de zorgsector, ICT, Design, Fotografie, Handel, ASO, Techniek en voor Nederlands als tweede taal. CVO De Oranjerie biedt daarnaast ook een uitgebreid beroeps-technisch aanbod zoals kapper, schoonheidsspecialist of bromfietsmechanicien maar ook gids en reisleider.

Levenslang leren is de topprioriteit van CVO VOLT. De scholengroep investeert in flexibel leren en afstandsonderwijs.

De foto van het directieteam is genomen in precoronatijden toen groepsfoto’s nog mogelijk waren. Op de foto: Lut Lippeveld, Directeur CVO De Oranjerie, Geert Vermeulen, Adjunct-directeur CVO De Oranjerie, Marleen De Raedemaeker, Adjunct-directeur CVO VOLT, Christine Pacolet, Adjunct-directeur CVO VOLT, Helga Turcksin, Adjunct-directeur CVO VOLT, Gunther Degroote, Directeur CVO VOLT, Marleen Dekeyser, Adjunct-directeur CVO VOLT, Elfriede Kempeneers, Adjunct-directeur CVO VOLT

Geef een reactie