Rotary Diest sponsort compeed-plakkers voor verpleegkundigen in covid-afdelingen

Rotary Diest heeft twee weken geleden medisch materiaal geschonken aan de triagepost van AZ Diest. Naar aanleiding van deze actie kreeg de vereniging een oproep van AZ Diest en andere ziekenhuizen in Limburg.

Een arts meldde: “De situatie loopt stilaan uit de hand. Als de Rotary nog iets wil doen, lever dan kleine Compeed-plakkertjes af voor de verpleging van de Covid afdelingen. Beschermende maskers veroorzaken huidletsels in het aangezicht en de verpleegkundigen mogen met hun handschoenen niet aan hun gezicht komen. Compeed pleisters kunnen dat voorkomen”

Verplegers en dokters in Covid-19-afdelingen lopen de hele dag met beschermende maskers rond. Maar die maskers dragen is een hele opgave. Ze irriteren de huid in het gezicht en kunnen zelfs tot kwetsuren leiden.

Rotary Club Diest zocht in samenspraak met dokter Ludo Verougstrate van het AZ Vesalius te Tongeren naar een oplossing. . Zij hebben een test uitgevoerd met Compeed-pleisters om het draagcomfort van de maskers te verbeteren. Het project werd daarna uitgebreid naar de ziekenhuizen van Diest, Sint-Truiden en Hasselt. Elk ziekenhuis heeft ondertussen een lading pleisters ontvangen, geleverd door de firma HRA Pharma aan een uitzonderlijk gunstige prijs. De facturen voor deze pleisters werden gesponsord door Rotary Clubs van Diest, Tongeren, Sint-Truiden & Linter en het Hasseltse. AZ Diest kreeg 1200 plakkers, ter waarde van ongeveer 1000 €. Dit zou voldoende zijn voor ongeveer 30 dagen. Ook het AZ Vesalius in Tongeren, het St-Trudo ziekenhuis in Sint Truiden en het Jessa ziekenhuis in Hasselt hebben 1200 plakkers gekregen.

Geef een reactie