Truckshow Bekkevoort 2020 afgelast – onzekerheid is te groot

Gisteren werden Supermercado en Retro Jardin in Diest al afgelast. Nu maakt ook voorzitter Pieter van Dooren van vzw Truckers for Life bekend dat de Truckshow, editie 2020 niet zal doorgaan. Het event wordt verplaatst naar 14 en 15 augustus 2021.

De Truckshow is een gratis event dat ieder jaar duizenden toeschouwers naar Bekkevoort lokt. Vorig jaar werd een echte topeditie met bijna 800 trucks en 6000 bezoekers. De organisatie is afhankelijk van tientallen sponsors die in deze periode van het jaar hun bijdrage doen. De nationale veiligheidsraad maakte vorige woensdag bekend dat massa-events verboden zijn tot 31 augustus. Wat een massa-event dan wel mag zijn maakten ze dan weer niet bekend waardoor organisatoren zoals die van de Truckshow in een vacuüm terecht komen. “We willen correct blijven tegenover onze sponsors”, zegt voorzitter Pieter Van Dooren. “De kans dat de truckshow onder het verbod valt bestaat. Het zou een fout signaal zijn om nu aan fondsenwerving te gaan doen in een periode die ook voor veel van onze sponsors niet gemakkelijk is.

Pieter van Dooren en zijn team hebben ook nog andere argumenten in overweging genomen. Ieder jaar komen honderden andersvalide mensen naar Bekkevoort om een ritje te kunnen maken in een van de wegreuzen. Veel van hen behoren tot de risicogroepen voor het virus en de organisatie wil absoluut vermijden dat iemand gezondheidsproblemen zou krijgen.

De beslissing om de Truckshow uit te stellen was onvermijdelijk maar daarom nog niet gemakkelijk. Een belangrijk deel van de opbrengst gaat ieder jaar naar een aantal verenigingen en sociale projecten. Dat zal dit jaar dus niet kunnen. Het wordt nu al opbouwen naar 14 en 15 augustus, een editie die in een verlengd weekend valt en dus alle kansen heeft om uit te groeien naar een stevig succes.

Je kan hieronder nog eens alle foto’s van de editie 2019 bekijken

Geef een reactie