Doodgebeten schapen in Molenbeek-Wersbeek allicht werk van dwalende wolf

Op vrijdag 3 april 2020 zijn er schapen doodgebeten in Molenbeek-Wersbeek. Vermoedelijk gebeurde dat door een wolf. Medewerkers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) hebben DNA-stalen genomen. Het is nog wachten op het resultaat van de analyse van het staal.

De wolf is dus wellicht opgedoken in het Hageland. Door de combinatie van de covid-19 lockdown en het schitterende weer wordt er momenteel nogal wat gewandeld. Het is niet uitgesloten dat je sporen van het dier vindt. De kans dat je de wolf zelf ziet is zeer klein omdat het dier schuw is en schrik heeft van mensen.

Het INBO vraagt om alle waarnemingen goed te documenteren met duidelijke foto’s. Voeg er een goede  grootte-referentie bij en vermeld wie, waar en wanneer de waarneming gebeurde en in welke omstandigheden dat was. De info mag je mailen naar het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO): wolf@inbo.be.

Heb je zelf een doodgebeten dier waarvan je vermoed dat er een wolf bij betrokken is? Meld dit aan de Natuurinspectie die ervoor zorgt dat Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek een staal afneemt. Je moet je schadedossier binnen 12 werkdagen indienen via e-loket van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) om aanspraak te kunnen maken op schadevergoeding.

Als je met je hond gaat wandelen: houd je hond aan de leiband. Raak geen uitwerpselen van een (mogelijke) wolf aan omwille van hygiënische redenen.

Geef een reactie