Politiezone Demerdal verbaliseert opnieuw een reeks inbreuken op covidmaatregelen

De politie van zone Demerdal heeft opnieuw een reeks inbreuken op onnodige verplaatsingen en het samenscholingsverbod vastgesteld. Een aantal van die inbreuken schenden duidelijk de opgelegde maatregelen in het kader van covid-19 maar dat is toch niet altijd even evident. Het is daarom van cruciaal belang dat er een duidelijke interpretatie komt, ook al om de politiemensen een duidelijk kader te geven waarbinnen ze kunnen optreden.

  • Vorige zaterdag werden in de Omer Vanaudenhovelaan in Diest drie personen geverbaliseerd die aan een picknicktafel whisky-cola aan het drinken waren. Het ging over twee 33-jarige mannen en een 37-jarige man uit Diest.
  • Diezelfde dag werden op de Molenberg  in  Diest, ter hoogte van de ingang van het natuurgebied “ Vallei van de drie beken“, twee voertuigen gespot. Een 24-jarige vrouw uit Schaarbeek en een 25-jarige man uit Houthalen-Helchteren hadden er afgesproken. Ze kregen een boete voor onnodige verplaatsing.

Op zondag 5 april was de lijst van overtredingen langer.

  • Op de Halensebaan in Diest werden twee mannen geverbaliseerd die wilden gaan vissen. Ze verplaatsten zicht met een auto. Het ging over een 37-jarige man uit Diest en een 21-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem.
  • In een woning in de Engelandstraat te Diest waren er naast de bewoners, vijf personen aanwezig die er ook ingeschreven zijn. Ze werden verzocht om de woning te verlaten . Het ging over een 49-jarige man, een 25-jarige man , een 24-jarige man, een 46-jarige vrouw en een 25-jarige vrouw , allen uit Diest
  • Op de Steenweg Engsbergen te Scherpenheuvel-Zichem hadden een 37-jarige en een 33-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem een barbecue georganiseerd.
  • Op het Sint-Jansveld in Diest werd een samenkomst van 4 mannen uit Diest vastgesteld. Ze waren respectievelijk 30 , 27, 25 en 24 jaar oud.
  • Op de Wezelbaan in Diest werd een motorfietser gecontroleerd. De 55-jarige bestuurder uit Leopoldsburg was een rondritje aan het maken.
  • In een woning in de Overstraat in Diest waren 5 personen aanwezig die er niet ingeschreven waren. Het ging over een 24-jarige man en twee 21-jarige mannen uit Diest, een 22-jarige man uit Leuven en een 22-jarige man uit Aarschot.

Geef een reactie