Beiaard in Aarschot speelt iedere avond net voor 20 uur een liedje voor de zorg

Elke avond om 20 uur eert gans Vlaanderen de helden van de zorgsector. We tonen onze dankbaarheid met een warm applaus en in Aarschot branden ze ook kaarsjes voor hun patroonheilige Sint Rochus. Vanaf vandaag doen ze in Aarschot nog iets extra. De beiaard van de Onze-LieveVrouwekerk zal vanaf dinsdag 7 april elke avond net voor 20 uur het liedje ‘You’ll never walk alone’ spelen.

Het initiatief kwam er na een suggestie van Aarschottenaar Jan Van Vlasselaer op Facebook. Hij stelde voor om naast de kaarsjes en het applaus ook de beiaard in zetten om onze dankbaarheid te uiten. In overleg met pastoor Rudy Borremans, beiaardier Marc Van Eyck en de dienst Toerisme heeft het stadsbestuur beslist om iedere dag telkens voor klokslag 20 uur een liedje voor de zorgsector te spelen.

De beiaard is te horen in de nabije omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Omwonenden van de kerk zullen het liedje voor de zorgsector dus duidelijk kunnen horen. Het is niet de bedoeling om voor het beiaardspel naar de kerk te komen en daar samen te scholen.

Schepen van Toerisme Annick Geyskens wil het initiatief open trekken. Wie een leuke suggestie heeft voor een liedje dat de beiaard kan spelen, mag dit zeker laten weten via de Facebookpagina van de dienst Toerisme. Als het liedje ‘speelbaar’ is voor de beiaard, kan het aan bod komen. De eerstvolgende avonden spelen ze voorlopig ‘You’ll never walk alone’.”

Tussen donderdag 9 april (Stille Donderdag) en Paaszondag 12 april zullen de klokken traditioneel niet luiden. Op zondagvoormiddag verzorgt Marc Van Eyck de Paasbespeling.

Geef een reactie