Scherpenheuvel-Zichem schaft retributies af en schrapt annulatievergoedingen

Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem neemt een reeks maatregelen om de lokale handelaars en ondernemers te ondersteunen in deze bizarre tijden van lock-down en quarantaine. De beslissingen zijn voorlopig genomen in het schepencollege en dus op het niveau van de meerderheid. Ze moeten nog definitief ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Er wordt echter van uitgegaan dat alle politieke partijen in Scherpenheuvel-Zichem de beslissingen zullen steunen.

  • Er wordt dit jaar geen belasting op het plaatsen van terrassen op openbaar domein opgelegd.
  • De belasting voor het gebruik van de seizoenskraampjes aan de Basiliek wordt voor het jaar 2020 niet aangerekend.
  • De belasting voor een standplaats op de markt wordt niet geheven voor de markten in de periode van 12.03.2020 tot en met 30.04.2020. Die laatste datum is een enigszins vreemde keuze omdat hij verder gaat dan de huidige periode van lock-downmaatregelen maar niet ver genoeg om de eventueel volgende periode van maatregelen af te dekken. Die loopt namelijk minstens tot en met 3 mei .
  • Het standgeld voor de kermisattracties van de afgelaste carnavalkermis in Scherpenheuvel wordt niet aangerekend. Dat lijkt logisch. De kermis kon niet open gaan omdat de lock-down net dat weekend werd ingevoerd.
  • De belasting op de eetstandjes ter gelegenheid van carnaval Zichem en Scherpenheuvel wordt niet geheven. De stoet in Zichem werd nochtans niet afgelast omwille van corona maar omwille van de nakende storm.
Geen annulatievergoeding

Verenigingen die hun evenementen moesten aflassen, worden ook niet vergeten. Daarom rekent de stad van 12.03.2020 tot en met 15.05.2020 geen annulatievergoedingen aan voor de gebruikers van de stedelijke zalen en lokalen. Het stadsbestuur zal extra ondersteuning voorzien voor initiatieven van lokale organisaties of verenigingen naar het brede publiek toe tijdens de zomerperiode.

Geef een reactie