Politie zone Demerdal controleert actief op coronamaatregelen

Blijf in uw kot! Het was allicht een onbewaakte uitspraak maar het is wel de uitspraak die symbool staat voor de manier waarop we de uitbraak van het virus relatief onder controle houden. Bij de politiezone Demerdal nemen ze de controle van de maatregelen alleszins serieus.

Op zaterdag 28 maart 2020 deden ze extra controles met verschillende patrouilles, te voet, per fiets en al dan niet geanonimiseerde politievoertuigen. Dat leverde een drietal processen-verbaal op:

  • In de Galgeveldstraat in Diest stelde een ploeg vast dat het samenscholingsverbod in de tuin van een privé woning niet werd nageleefd.
  • In de Kleinbergstraat in Diest leefden vier twintigers het samenscholingsverbod niet na in de tuin van een privé woning.
  • Op een parking van de Halve Maan in Diest werd een 54-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem betrapt, die zich met de wagen verplaatste om er haar hond uit te laten. 

Op zondag 29 maart 2020 werden volgende inbreuken vastgesteld:

  • Een voertuig met twee personen uit Landen werd uit het verkeer gehaald op de Boudewijnvest in Diest. Zij hadden geen aanvaardbare reden voor hun verplaatsing. Bovendien was hun voertuig niet geldig ingeschreven.
  • Op een parking in de buurt van de Halve Maan in Diest hadden drie mannen afgesproken. Twee mannen (één uit Diest en één uit Bekkevoort) kwamen samen met één voertuig. De derde kwam uit Laakdal, met de bus tot aan het station te Diest en dan te voet.
  • In één voertuig zat een 24-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem samen met een 23-jarige man uit Beringen, zonder zinnige uitleg. 
  • Op de Diesterestraat controleerden politiemensen een 22-jarige fietser uit Diest en een 22-jarige bestuurder van een personenwagen uit Laakdal. Beiden waren in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs.
  • In de Houwaartstraat in Scherpenheuvel-Zichem werd een bestelwagen uit het verkeer gehaald. Het voertuig trok de aandacht omdat er twee reproductienummerplaten op bevestigd waren. Het voertuig was niet verzekerd en ook niet ingeschreven. De bestuurder was een 50-jarige uit Begijnendijk. 

One comment

  • Doe zo verder, om degene die de maatregelen voor Corona nog steeds niet serieus nemen, een boete op te leggen! Doe zo verder…zou ik zeggen tegen Politie Demerdal !😉

Geef een reactie