Nodeloze verplaatsingen en spugende vrouw

Ook in deze bizarre tijden gaat het leven voor de patrouilles van politiezone Demerdal zijn gangetje. Al gebeuren er toch wel dingen waarvan een mens toch even de wenkbrauwen fronst. Spugen is namelijk een nieuw wapen geworden en dat blijkt ook in onze regio op te duiken.

Tijdens een tussenkomst naar aanleiding van familiale problemen werd één van de inspecteurs het slachtoffer van geweld door een dronken vrouw. Hij werd  in het aangezicht gespuugd. Na contact  met het parket werd de verdachte  gearresteerd voor de duur van het onderzoek. Het gaat over een 60-jarige vrouw uit Diest.

Er werden ook opnieuw een aantal nodeloze verplaatsingen geconstateerd.

  • Op maandag 30 maart 2020 werd een 47-jarige man uit Halen uit het verkeer gehaald op de Halensebaan. Hij kon geen verklaring geven voor zijn verplaatsing.
  • In de Ferdinand Allenstraat in Diest treft een interventieploeg twee mannen uit Diest en één vrouw uit Diest aan. Eén van de jonge mannen was in het bezit van ruim 30 xtc pillen. 
  • Aan het voetbalveld gelegen langs de Houwaartstraat in Scherpenheuvel-Zichem trof een interventieploeg 5 minderjarigen aan. Zij waren allemaal afkomstig uit Scherpenheuvel-Zichem en de leeftijd varieerde tussen de 14 en 17 jaar.

Voor al deze feiten werd proces-verbaal opgesteld.

Opgedreven bromfiets

Op maandag 30 maart 2020 omstreeks 15.00 uur controleerden politiemensen een 35-jarige bestuurder van een bromfiets uit Scherpenheuvel-Zichem op de Steenweg Scherpenheuvel. Na controle bleek de bromfiets veel te snel te rijden. De bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De bromfiets werd ingehouden voor de duur van 30 dagen.

Geef een reactie