Halve Maan gaat opnieuw open

De provinciedomeinen Halve Maan in Diest en Huizingen gaan vanaf 1 april terug open voor de buurtbewoners om er te wandelen of te joggen.

Op 20 maart sloot de provincie Vlaams-Brabant  haar domeinen Halve Maan in Diest en Huizingen voor het publiek als maatregel in de bestrijding van het coronavirus. Gedeputeerde Ann Schevenels wil echter dat mensen blijven bewegen. Daarom gaan de domeinen weer open. Wie de parken bezoekt moet uiteraard rekening houden met de instructies van het Nationaal Crisiscentrum. Het is dus niet de bedoeling dat mensen vanuit de hele provincie afzakken naar de domeinen.

Buurtbewoners mogen er terug wandelen en joggen op voorwaarde dat ze de maatregelen over afstand bewaren en samenscholingsverbod respecteren. Picknicken, op een bank zitten of een rustpauze nemen in het gras mag momenteel niet. Deze maatregelen gelden ook in de provinciedomeinen Het Vinne in Zoutleeuw en Kessel-Lo.

De parkings en de recreatiefaciliteiten, zoals de speeltuinen of visvijvers, van de provinciedomeinen blijven nog steeds gesloten

Geef een reactie