Politiezone Demerdal overstelpt met vragen over corona en meldingen van samenscholingen

Zaterdagnacht omstreeks 22.00 uur gebeurde er een aanrijding tussen twee voertuigen op de Turnhoutsebaan in Scherpenheuvel-Zichem. In de wagens zaten een vrouw van 52 uit Hasselt en een man van 63 uit Tessenderlo. Die laatste legde een positieve ademtest af. Hij mocht zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Dat is een van de weinige meldingen die de zone vorige week verspreidde over haar dagelijkse werking. Er is ook een evidente reden voor die radiostilte. Er is natuurlijk veel minder verkeer maar de politie wordt ook plat gebeld met vragen over covid-19. De zone Demerdal vraagt uitdrukkelijk om hen niet te bellen met vragen over het virus. Alle relevante informatie staat op www.info-coronavirus.be.

Ook meldingen over groepjes mensen die het samenscholingsverbod negeren krijgen ze nu liever niet bij de zone. Er worden frequent patrouilles gedaan om dat verbod dat verbod te doen naleven.

Geef een reactie