Platform Diest Zorgt maakt schorten en mondmaskers voor AZ Diest

Wie in Diest hulp wil bieden of wie hulp nodig heeft kan zich sinds vorige woensdag melden op het online portaal Diest Zorgt. het aantal meldingen is vandaag gestegen van 68 naar 123.

123 unieke aanmeldingen op enkele dagen tijd

Meteen na lancering van het platform stroomden de aanmeldingen binnen.
Momenteel zijn er dus 123 aanmeldingen. Het gaat over 109 mensen die hulp bieden en 14 mensen die hulp vragen.

Er zijn momenteel vrijwilligers die boodschappen doen en naar de apotheek gaan, maaltijden ophalen en afleveren of een babbeltje maken via de telefoon of videochat met mensen in eenzaamheid. Tot nu toe is iedereen die hulp vroeg, geholpen.

Diest Zorgt ook voor ons verplegend personeel

Sinds vandaag kan je je ook aanbieden om mondmaskers of schorten te maken voor de zorgverleners van AZ Diest.

Schepen Monique De Dobbeleer: “Jammer om te merken. Maar voldoende medisch beschermingsmateriaal blijft een acuut probleem, na de mondmaskers is er een groot tekort aan ziekenhuisschorten. Ook hier roepen we terug vrijwilligers op om achter hun naaimachine te gaan zitten.”

Er is ook aan de huisdieren gedacht. Je kan je opgeven om een hondje uit te laten of huisdieren van mensen die in het ziekenhuis verblijven bij je thuis op te vangen!

“In deze moeilijke tijden moeten onze dieren verzorgd worden. Wij roepen alle dierenvrienden op om voor elkaars huisdier te zorgen.”, schepen van dierenwelzijn, Pascale Vanaudenhove.

Wil jij hulp bieden? Of wil je zelf hulp vragen? Vul dan het online formulier in via https://www.diest.be/diest-zorgt.

Geef een reactie