Defensie, civiele bescherming, brandweer en FOD Volksgezondheid samen tegen corona

De strijd tegen corona wordt vaak een oorlog genoemd maar in de nacht van 19 naar 20 maart zijn defensie, de civiele bescherming, de brandweer en de FOD Volksgezondheid ook effectief ingezet. Op de luchthaven van Luik is toen een vracht van 5 miljoen chrirugische mondmaskers en 100.000 van het beschermingstype FPP2 aangekomen. Die zijn door de civiele bescherming naar de kazerne van Peutie gebracht en daar zijn ze getrieerd en verdeeld over gans het land. Dat is onder meer door militairen en voertuigen van defensie gebeurd.

Vele ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuisverplegers, tandartsen, huisdokters, … zaten op dat moment door hun eigen voorraad heen. De lading die op de luchthaven van Bierset arriveerde, kwam dus geen seconde te vroeg.

Knap staaltje van logistieke organisatie en uitvoering. Allen samen tegen corona was geen loze slogan.

Geef een reactie