Geen 1000 kilometer van KOTK in Hemelvaartweekend

Naar aanleiding van de coronacrisis zullen alle Kom op tegen Kanker-evenementen die waren gepland tot en met 1 juni 2020 zéker niet plaatsvinden op hun oorspronkelijke datum. Dat betekent ook dat de 1000 kilometer van KOTK niet kan doorgaan tijdens het hemelvaartweekend.

Viroloog Marc Van Ranst liet donderdagavond uitschijnen dat zelfs Rock Werchter ter discussie staat. Ook een reeks andere zomerfestivals worden door experts in vraag gesteld. Het zou in die context onverantwoord zijn om de evenementen, waarop veel mensen met kanker – en dus verminderde weerstand – aanwezig zijn, op de kalender te houden. Extra voorzichtigheid, ook na de coronapiek, is nodig. Bovendien doet Kom op tegen Kanker voor zijn initiatieven veel beroep op medisch personeel en zorgverleners. Deze beslissing is er ook een uit respect voor hen en hun prachtige werk.

Uitstel of alternatief

Het is momenteel niet duidelijk of het evenement wordt uitgesteld naar de zomer of het najaar, of dat de organisatie opteert voor een andere formule later dit jaar.

Bovendien organiseren we de 1000 km in samenwerking met lokale en provinciale overheden, politiediensten, evenementenorganisatie Flanders Classics, sponsors, leveranciers en talrijke actievoerders en vrijwilligers. Het is dus essentieel om met alle stakeholders af te stemmen over haalbaarheid van eventuele nieuwe data. Dat kan pas wanneer we een duidelijker zicht hebben op het einde van de coronacrisis. Bij de organisatie van de 1000 km is de samenwerking met lokale en provinciale overheden, politiediensten, evenementenorganisatie Flanders Classics, sponsors, leveranciers en talrijke actievoerders en vrijwilligers cruciaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.