Betalend parkeren opgeschort in Diest en Aarschot

Zolang de coronacrisis aanhoudt, moet je in de stad Aarschot niet betalen om te parkeren. Dat heeft het stadsbestuur beslist.

De parkeerbeheerder stelde de betaalautomaten op donderdag 19 maart buiten werking. Sinds woensdag 18 maart voert de parkeerbeheerder ook geen controles van geparkeerde voertuigen meer uit.

Burgemeester Gwendolyn Rutten: “Met deze maatregel proberen we samen met de parkeerbeheerder in deze uitzonderlijke tijden tegemoet te komen aan de Aarschottenaar. Alle kleine beetjes helpen om het dagelijkse leven toch enigszins dragelijker te maken.”

Schepen van Mobiliteit Annick Geyskens: “Deze maatregel zorgt ervoor dat we het risico op extra besmettingen via de digitale schermen van de betaalautomaten vermijden. Alle risico’s op besmetting moeten we in deze omstandigheden zo veel als mogelijk wegnemen.”

De opschorting van het betalend parkeren in Aarschot geldt tot nader bericht.

Ook in Diest is betalend parkeren tijdelijk opgeschort

In Diest is het betalend parkeren tot en met 5 april opgeschort. Ook de regeling voor de blauwe zones is tijdelijk niet actief. Burgemeester Christophe De Graef postte dat alleszins op zijn eigen Facebookpagina maar er is verder geen officiële communicatie over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.