Gwendolyn Rutten bevestigt verbod evenementen+1000 deelnemers en verduidelijkt ook andere maatregelen

Nadat gisteren de federale regering al uitblonk in wolligheid en een gebrek aan daadkracht, faalt nu ook provinciegouverneur Lodewijk De Witte in een juiste en krachtige communicatie over COVID-19. Ook Wouter Beke schakelt een versnelling hoger en sluit vanaf morgen alle woonzorgcentra. Enkel personeelsleden, stagiairs, vrijwilligers en mantelzorgers mogen nog binnen. Gisteren vond Beke dat als bevoegd minister nog niet nodig.

Gouverneur De Witte verbiedt alle evenementen met +1000 deelnemers

Vanmorgen stuurde Lodewijk De Witte een persmededeling rond waarin hij de maatregel van de federale regering om indoorevenementen met meer dan 1000 deelnemers af te raden, overnam. Vanavond schaalt hij dat op en verbiedt hij die evenementen. Dat wordt ondertussen bevestigd door een persbericht van burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten. Zij voegt er meteen aan toe dat er in Aarschot geen dergelijke evenementen zijn.

Gwendolyn Rutten verduidelijkt maatregelen

Burgemeester Rutten verduidelijkt nog een reeks andere maatregelen die ze neemt in haar stad. We publiceren de officiële tekst van Rutten integraal.

In lijn met de federale richtlijnen over het coronavirus treft de stad Aarschot de nodige maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Verbod op indoor evenementen met meer dan 1.000 deelnemers Zoals bepaald door provinciegouverneur Lodewijk De Witte, zijn alle indoor evenementen met meer dan 1.000 deelnemers in de provincie Vlaams-Brabant tot nader order verboden. Er zijn in de stad Aarschot geen evenementen van die omvang gepland.

Nieuwe richtlijnen voor scholen Ook heeft het stadsbestuur de Aarschotse scholen verzocht om de nieuwe richtlijnen van het Agentschap voor Onderwijsdiensten over het coronavirus op te volgen en te delen met hun leerkrachten, leerlingen en (groot)ouders.

Burgemeester Gwendolyn Rutten: “We vragen, in lijn met de algemene aanbeveling van de Vlaamse overheid, om alle activiteiten die niet les-gerelateerd zijn te verplaatsen of te annuleren. Daarnaast raden we aan om grootouders die tot de risicogroep behoren, niet in te schakelen om kinderen op te vangen of van en naar school te brengen. Leerlingen en personeel met een zwakker immuunsysteem verzoeken we om thuisblijven te overwegen en met hun huisarts contact op te nemen. Ten slotte verzoeken we de scholen om de ouders te informeren over de getroffen maatregelen.”

Sluiting lokaal dienstencentrum Orleanshof vanaf 12 maart Vanaf donderdag 12 maart sluit lokaal dienstencentrum Orleanshof aan de Leuvensestraat in Aarschot zijn deuren en staakt het alle activiteiten tot en met maandag 13 april. Dit houdt ook in dat je je niet meer kan inschrijven voor maaltijden in het buurtrestaurant van het lokaal dienstenscentrum. Alleen bewoners en familieleden met een badge hebben nog toegang tot het gebouw. Maatregelen Agentschap Zorg en Gezondheid van kracht in woonzorgcentra Woonzorgcentrum Sint-Rochus volgt de specifieke coronarichtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid nauwgezet op. Eén van de recente maatregelen is dat bezoekers niet langer toegang krijgen tot de woonzorgcentra. Ook gelden er strenge hygiënerichtlijnen.

Geef een reactie