Wandelnetwerk De Merode krijgt 150 kilometer nieuwe paden extra

Regionaal Landschap Noord-Hageland en Toerisme Vlaams-Brabant werken momenteel samen aan de uitbreiding van Wandelnetwerk De Merode. Momenteel telt dat netwerk zo’n 500 kilometers aan trajecten, en het strekt zich uit over 3 provincies (Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg).

Tegen juni 2020 komen hier zo’n 150 kilometer aan wandelpaden bij op grondgebied van Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem en Diest. De uitbreiding van het netwerk zal de missing link vormen tussen de reeds bestaande wandelnetwerken ‘De Merode’, ‘Demer en Dijle’ en ‘Hagelandse Heuvels’.

In 2019 werden zo’n 350 km trajecten gescreend op terrein.  Op 21 juni 2020 opent het netwerk feestelijk in Dassenaarde bij Diest. Die dag kan je het vernieuwde netwerk inwandelen. Op de feestlocatie kan je nagenieten met een hapje en een drankje. Er is ook een activiteitenprogramma voor jong en oud.
Meer info volgt op de website www.feestinhetlandschap.be

Geef een reactie